A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár évek óta fontosnak tartja, hogy nyitott legyen és sok kulturális, tudományos programnak adjon helyet vagy éppen, hogy csatlakozzon valamilyen nagy városi rendezvényhez. Egy keddi konferencián a kaposvári könyvtár igazgatója Horváth Péter így fogalmazott: "egyfelől igyekszünk rendszeresen megújulni, másrészt, ami már bevállt azt időről-időre visszahozni. A visszajelzések alapján úgy ítélem meg, hogy ez a törekvésünk egészen jól sikerül, ugyanakkor abban is bízom, hogy más jó gyakorlatokból is sokat tanulhatunk."

A konferencián szó esett a könyvári szemléletváltás és kapcsolatépítés okán arról is, hogy az intézmények egyre több szervezettel, társasággal ápolnak jü kapcsolatot. Például az iparkamarákkal, a színházakkal és gyakorta csatlakoznak a nagyobb városi programokhoz, kezdeményezésekhez is.

Az is elhangzott: a sajtóval is fontos a jó együttműködés, hiszen az írott és az elektronikus médiumokon keresztül olyanokhoz is könnyedén eljuthanak az információk, akiket a könyvtár egyébként csak nehezen tudna megszólítani.

A szakmai konferencián a Magyar Könyvtárosok Egyesületének somogyi közgyűlését is megtartották, ahol Horváth Pétert választották meg a megyei elnöknek.

Címkék: könyvtár, program, Kaposvár, kultúra