Alig több mint 34 ezer ügy érkezett a Kaposvári Törvényszékre tavaly, ami csaknem 12 százalékkal volt kevesebb az előző évihez képest. A közigazgatási és egyes munkaügyi pereket ugyanis egy jogszabályváltozás miatt már nem is itt tárgyalják.

A korábbról megmaradt ügyekkel együtt mintegy 35 ezret be is fejeztek. 2 új bíróval és több titkárral, fogalmazóval bővült a létszámuk. Informatikai fejlesztéseket hajtottak végre és folytatták a munkakörülmények javítását is.

- Eseménydús és eredményes évet zártunk. A változás a bírósági szervezetben, így nálunk is folyamatos és a Kaposvári Törvényszék az új kihívásoknak azért tud  jól megfelelni, mert megyénkben stabil, jól felkészült és elhivatott a bírói kar - mondta dr. Hajnal Éva, a Kaposvári Törvényszék elnöke.

null

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Kaposvári Törvényszék jó kapcsolatot ápol a Pécsi Ítélőtáblával.

- Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az új eljárási kódexet hatálybalépése folytán hangsúlyossá vált eljárásjogi feladatokat közösen oldjuk meg, közösen egységesítsük a Dél-Dunántúlon a gyakorlatot és közösen adjunk választ azokra a gyakorlati és elméleti kérdésekre, amelyeket az első fokon eljáró bírák megfogalmaznak - tette hozzá dr. Túri Tamás, a Pécsi Ítélőtábla megbízott elnöke.

null

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Handó Tünde egy, a bírák között végzett felmérésről beszélt. A kérdőívet mintegy 500 ítész, vagyis a kar 17 százaléka töltötte ki.

A Kaposvári Törvényszék a múlt emlékeit ápolva most egy könyvet készül kiadni a mára megszűnt csurgói, igali, lengyeltóti és tabi járásbíróság történetéről.

Címkék: összbírói értekezlet, kaposvári törvényszék, 2019, kaposvár, kultúra