A Kaposvári Egyetem az idei felvételi eljárásban is növelni tudta az első helyes jelentkezéseinek számát, ez pedig az elmúlt öt év második legjobb eredményének számít. Az első helyes jelentkezők több mint fele a pedagógiai, 22 százaléka az agrár, 15 százaléka a gazdaságtudományi, míg 13 százaléka a művészeti képzési területet választotta.  

Az idén is nagy volt az érdeklődés az agrárképzések iránt, kiemelve az agrármérnöki osztatlan képzést és a  továbbra is rendkívül népszerű a lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki szakot.  

Tovább emelkedett a Pedagógiai Kar népszerűsége is, az idén még többen jelölték meg a gyógypedagógia szakot, de az óvodapedagógus és a tanító szakot választók száma is növekedett. 

A Gazdaságtudományi Kar legnépszerűbb képzései továbbra is a kereskedelem-és marketing, valamint pénzügy-számvitel.

Csúcsot döntött a színművészképzésre jelentkezők száma is, tavalyhoz képest mintegy 20 százalékkal többen, 396-an szeretnék a Kaposvári Egyetemen tanulni a mesterséget. Új szakként az intézmény először hirdette meg a 2019 általános felvételi eljárásban a média desing szakot, amely a mostani adatok alapján a következő évek egyik népszerű képzésévé válhat.

Azok a tanulók, akiknek gyakorlati és alkalmassági vizsgákon kell részt venniük, hamarosan e-mailben kapnak további információt a teendőkről. A Kaposvári Egyetem arra kéri a jelentkezőket, hogy csatlakozzanak a KE FELVI INFOPONT elnevezésű facebook csoporthoz, ahol minden aktuális információt megtudhatnak.

Címkék: szak, jelentkezés, kultúra, hallgató, képzés, felvételi, egyetem, Kaposvár