A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének elnöke kapta idén a Somogy Megyei Esélyteremtési és Önkéntes díjat. Az indoklás szerint azért, mert Dr. Hegedüs Lajos évtizedek óta kitartóan dolgozik az esélyegyenlőségért.

- Az előítéletek nagy része a tudtalanságból és a bizalmatlanságból fakad. Azt hiszen hogy akkor teremtődik meg az esélyegyenlőség igazán ha félre tudjuk tenni a bizalomhiányt, ismereteket szerzünk és megbízunk a másik emberben - mondta Dr. Hegedüs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének elnöke.

null

Az esélyteremtési konferencián kiemelték: még mindig nagy szükség van a civilek segítségére, hogy célokat és motivációt is adhassanak az érintetteknek. A tapasztalatok szerint egyre több szervezet és a kormány is egyre hatékonyabban segíti az esélyteremtést.

- Mindenképpen tapasztalni lehet a változást és azt kell, hogy mondjam, hogy pozitív irányban. Ez nemcsak nekünk köszönhető, hanem azoknak a szemléletformáló programoknak amiket szervezünk a megyében - tette hozzá Bontovics Balázs, a Somogy Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője.

A mai konferencián a többi között még a családok fontosságáról, és a roma szakkollégium munkájáról is szó esett.

Címkék: esélyteremtés, konferencia, kaposvári egyetem, kultúra