Párkapcsolatban élni és családot alapítani, majd azt boldoggá tenni és gyarapítani minden ember alapvető szükséglete - mondja Prof. Dr. Bagdy Emőke. A szakember szerint egész egyszerűen azért van ez így, mert minden ember egy másikban találhatja meg a biztonságát és a boldogságát.
"Úgy van programozva az idegrendszerünk, hogy akkor érezzük magunkat komfortban, akkor érezzük magunkat biztonságban - és képzeljék a világon az összes embernek változatoktól függetlenül alapszükséglete az, hogy biztonságban legyen! Ki ad biztonságot? A másik ember!"

Egy jól működő párkapcsolatért ugyanakkor mindkét félnek sokat kell tennie. A Házasság Hetének egyik kaposvári főszervezője, Ház Gergely hét gyermeket nevel feleségével. Saját tapasztalatból beszél tehát akkor, amikor azt mondja: igenis fontos az egymásra szánt, minőségi idő: "Amikor egy házaspárnak kérdés, hogy mit tehet azért, hogy a házasságuk jobb legyen, akkor az egymásra szánt idő az, ami egy nagyon lényeges dolog, és ezt mi is egymással a feleségemmel igyekszünk folyamatosan élni. Annak ellenére vagy azzal együtt is, hogy nagycsaládot, hogy úgy mondjam igazgatunk. Nagyon sok feladat van ezzel kapcsolatban, de nagyon sok öröm, úgyhogy ez egy pozitív dolog!"

A Házasság Hetének kaposvári programjai vasárnapig várják az érdeklődőket.

 

Címkék: Bagdy Emőke, boldogság, párkapcsolat, házasság, biztonság, család, kultúra