Az árusok már készülődnek a hétvégi eseményre. A programok péntek délután elkezdődnek. A Kossuth téren deákfarsangot tartanak, a könyvtárban téletemető játszóházat, a Virágfürdőben pedig éjszakai mulatságot.

Szombaton is számtalan programot kínál az Együd Árpád Kulturális Központ, illetve a Kaposvári Egyetem művészeti kara és a Városházát is be lehet majd járni a pincétől a padlásig. A szokásos télűzés délután fél háromkor kezdődik a belvárosban a somogyi erdőgazdaság rönkhúzó versenyével, amit a maskarások felvonulása követ.

- Az előző évekhez hasonlóan a néphagyományokból, a jelesnapi szokásokból építkezik a farsang illetve Csokonai Dorottyájából. Lesznek hagyományőrzők lesznek gólyalábas előadóművészek, zenészek, táncosok, civilek, akik felvonulnak és természetesen szerettel várunk bárkit, akinek kedve van és velünk együtt farsangolna - mondta Csikvár Gábor, az Együd Árpád Kulturális Központ közművelődési munkatársa.

A kaposvári télűzés azonban még nem az utolsó mozzanata az idei farsangnak. Ez az időszak ugyanis az idén elég hosszú, pontosan két hónapos. A böjt március hatodikán hamvazószerdával kezdődik és 40 napra rá április 21-én Húsvétkor ér véget.

A részletes programot ide kattintva érhetik el.

Címkék: 2019, farsang, programok, kaposvár, kultúra