A gyermeküket elveszített családok emlékeztek advent második vasárnapján szerte a világban. Ilyenkor minden időzónában, este hét órakor gyertyák gyúlnak, a fény pedig körbeöleli az egész földet.

Sok százan voltak az idei megemlékezésen is a Kossuth téren.

Ilyenkor a mécsesekre pillangókat festenek. A lepke a fájdalommentes halál szimbóluma, ami azt jelképezi, hogyha már menni kell, akkor az legyen könnyű és elviselhető.

A Pongrácz Máté evangélikus lelkész vezette körmenetet követően a mécseseket pillangó alakban helyzeték el a székesegyház tövében. A jelenlévőknek Varga László, kaposvári megyéspüspök is beszédet mondott. Ezt követően pedig egy-egy rövid üzenettel ellátott lufit engedtek el a résztvevők, így üzenve az eltávozott hozzátartozóiknak.


Az elhunyt gyermekekre emlékeztek a Kossuth téren.Az elhunyt gyermekekre emlékeztek a Kossuth téren.Az elhunyt gyermekekre emlékeztek a Kossuth téren.Az elhunyt gyermekekre emlékeztek a Kossuth téren.Az elhunyt gyermekekre emlékeztek a Kossuth téren.Az elhunyt gyermekekre emlékeztek a Kossuth téren.Az elhunyt gyermekekre emlékeztek a Kossuth téren.Az elhunyt gyermekekre emlékeztek a Kossuth téren.
Az elhunyt gyermekekre emlékeztek a Kossuth téren.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: csillagtestvérek, megemlékezés, advent, kultúra