Farkas Bertalan az első magyar űrhajós is tartott már előadást a kaposvári senior egyetemen. Rajta kívül is rengeteg neves előadó érkezett a somogyi campusra és az ottani oktatók is színvonalas és érdekes beszélgetésekkel várták az idős résztvevőket.

- Tíz féléve járunk a nejemmel, most végzősök vagyunk a seinor egyetemen. Nagyon tetszett. Mindenen részt vettünk ami ezzel kapcsolatos - mondta Fülöp Gábor.

Az előadások szüneteiben pedig mindig volt idejük az időseknek egy kis közösségépítő beszélgetésre, vagy akár térségi termékek kóstolására is.

A Senior Egyetemen szerdán 130-an vehették át diplomájukat. Ők 10 féléven keresztül tanultak és hallgattak előadásokat hetente. Azok pedig akik csak hat félévet jártak ide, emléklapot kaptak. A nyugdíjasok azt mondják: fejelthetetlen éveket töltöttek itt.

A Kaposvári Egyetem senior programja egyre népszerűbb. Az utóbbi három évben megháromszorozódott a hallgatók száma, jelenleg 900-an vannak.

- Gyakorlatilag a társadalom valamennyi területét felöleli a témákat illetően. Az előadókat úgy választjuk ki, hogy valamennyi tudományterület képviselője megszólalhat - tette hozzá Prof. Dr. Tossenberger János, kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettes.

A senior egyetemre egyébként nemcsak Kaposvárról, hanem a környező településekről is érkeztek hallgatók. Sőt Somogyon kívül még négy megyéből.

Címkék: senior egyetem, diplomaosztó, kaposvári egyetem, kultúra