A HVG által közétett adatok szerint a Kaposvári Egyetem 41 felsőoktatási intézmény közül az összesített intézményi rangsor előkelő első egyharmadában szerepel, sőt a tavalyi 17. helyről a 15.-re lépett - tájékoztat a ke.hu.

Az oktatói kiválóságban megőrizte 13. helyét, míg a hallgatói kiválóságban hat helyet sikerült javítania. Ezek az eredmények minden intézményre érvényes, egységes szempont rendszer szerint kerülnek megállapításra, az oktatói kiválóság és a hallgatók felvételi teljesítményei alapján.

A karok összesített képzési rangsorában az Agrár- és Környezettudományi Kar tizenkét helyet javítva 154 kar közül a 48., ezzel az első egyharmadba került. Az AKK oktatói kiválóságban is az élmezőnyben, a 7. helyen szerepelnek, sőt az agárképzést folytató intézmények között immár harmadik éve őrzi első helyét.

A Gazdaságtudományi Kar szintén kiemelkedő eredményt ért el, hiszen a gazdaságtudományi képzésterületi rangsorban az oktatói kiválóságban a 4. helyen szerepel.

A Pedagógia Kar a csecsemő –és kisgyermeknevelő valamit az óvodapedagógus alapszakos rangsorban szerepel kimagaslóan. Előbbiben kizárólag csak az ELTE előzi meg, míg az utóbbiban is a dobogós harmadik helyen áll.

A művészképzés területén a HVG nem állított fel rangsort, ám elismerően ír, sőt a vidék egyik legjelentősebb művészképző bázisának nevezi a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karát.

Címkék: HVG, művész, agrár, pedagógus, rangsor, oktató, hallgató, egyetem, Kaposvár, kultúra