A Szakrális Művészetek Hete elnevezésű rendezvényen a keresztény egyházak templomaiban és a megyei könyvtárban is lesznek programok. 

Szombat este hivatalosan is megynitották a hetedik Ars Sacra fesztivált Kaposváron. A művészetek a keresztény egyházak hívői együtt, egy közösségként kerülhetnek közelebb Istenhez.

- Nekem azért nagyon kedves minden ilyen hét, mert az egységet ünneplem. Összehoz bennünket a közös nyelv, a művészet, amelyet minden meleg szívű ember megért, és gazdagodik és erősödik általa - mondta Varga László, megyéspüspök.

null

A megnyitón Szita Károly is a hit összetartó erejét hangsúlyozta illetve azt, hogy ez a hét a város lelkigyakorlata is.

- A mi hitünk az közügy. És hogyha ebből a gondolatból indulunk ki és ezt a gondolatot fűzzük tovább, akkor ide érkezünk. A 12. Ars Sacra fesztiválra, ami megadja számunkra azt a lehetőséget, hogy amit gondolunk, az a sok jó amit hiszünk, azt közüggyé tudjuk tenni - foglalta össze Szita Károly.

A programok vasárnap kezdődtek. A Szent Margit Templomban például koncertmisét hallhattak a hívők a Vikár Béla Vegyeskar előadásában.

A mise után pedig Kling József szobraiból nyílt tárlat a templomban. Ezen a héten még számos lelki gyakorlat, zsoltáros séta és egyháztörténtei előadások várják az érdeklődőket.

Címkék: ars, sacra, szakrális, fesztivál, kultúra