Újabb vietnámi felsőoktatási intézménnyel működik együtt a Kaposvári Egyetem. Az erről szóló megállapodást Budapesten a II. Magyar-Vietnámi Rektori Konferencián írták alá.

Az intézményt Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor és Prof. Dr. Végvári György stratégiai-és oktatásfejlesztési rektorhelyettes képviselték.

"Magyarország és Vietnám évek óta egyre fontosabb partnere egymásnak, ezt jelzik a rendszeres kormányközi találkozók, a bővülő kereskedelmi, oktatási és kulturális kapcsolatok" – hangsúlyozta Varga Mihály a II. Magyar-Vietnámi Rektori Konferencián.

Az eseményen a Kaposvári Egyetem és a Thai Nguyen University of Education is keretmegállapodást írt alá, ezzel együtt már három vietnámi intézménnyel működik együtt a kaposvári campus.

Prof. Dr. Szávai Ferenc a Kaposvári Egyetem rektora elmondta: a személyes egyeztetések során kiderült, hogy a két intézmény pedagógiai, agár és gazdaságtudományi területen is együttműködne. A vietnámi fél kiemelten érdeklődött a doktori képzések iránt és szívesen fogadnának kaposvári oktatókat is. A közeljövőben a vietnámi intézmény képviselői a Kaposvári Egyetemre látogatnak és a somogyi campus delegációja is meghívást kapott a délkelet-ázsiai ország egyetemére.

A somogyi megyeszékhelyen jelenleg is több vietnámi hallgató tanul, a megújított Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram jóvoltából pedig a 2019-2021 közötti időszakban még többen tanulhatnak majd hazánkban, így a Kaposvári Egyetemen is.

Címkék: vietnám, együttműködés, kaposvári egyetem, kultúra