Igazi lelki feltöltődést ígér a szakrális művészetek hete idén is. Az Ars Sacra Fesztivált Kaposváron egy villámcsődület nyitja meg a jövő szombaton, majd kerekasztal beszélgetések, koncertek, és különféle lelkigyakorlatos programok várják az érdeklődőket. Számos újítással készülnek a szervezők és kisebb falvak is csatlakoznak a megyeszékhely programjaihoz.

"Kaposvár és környéke programjairól van szó, Zselicszentpál és Gálosfa kapcsolódott az idén egy-egy olyan programmal ami korosztályi program tehát a délelőtt a kicsiké a délután pedig a kamaszoké." - tudtuk meg az Ars Sacra Fesztivál főkoordinátorától, Tolnai Máriától.

ars sacra

A fesztivál különlegessége, hogy nemcsak a katolikus egyház híveit szólítja meg, hanem más vallások gyakorlói is bekapcsolódhatnak a különböző programokba. Sőt, a nem hívőket is szeretettel várják a helyszíneken. A szervezők így is közelebb szeretnék hozni az embereket egymáshoz.

"Minden ami szép, minden ami jó, minden ami igaz, az Istenről szól. És a művészetek Istenre irányuló üzenete egy olyan nyelven szólítja meg az embereket, ami nem speciálisan vallásos nyelvű és így mindenki érti." - mondta el a mai sajtótájékoztatón Varga László, megyéspüspök.

A kaposvári programok szeptember 15-én, jövő szombaton kezdődnek a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban, majd 9 napon át tartanak. A programokról bővebben itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címkék: ars sacra, vallás, fesztivál, kultúra