Fúvószenekar és huszárok kíséretében adták vasárnap át a csaknem öt méter magas és ugyanilyen széles kaput székelykaput a kecelhegyi lovasbázisnál. Az alkotást György Gábor csíkszentkirályi fafaragó mester készítette. A mintákat a magyar és a székely motívumkincsből válogatta, így az életfa és a tulipán sem hiányozhat róla.

A kapu avató ünnepségen Kaposvár polgármestere, Szita Károly azt mondta: az összetartozás szimbóluma is ez a monumentális alkotás: "Mint láthatják, nem lehet becsukni. Nem lehet bezárni. Nincs rajta ajtó, hisz nem is azért született, hogy kint vagy bent tartson valakit, hanem azért állíttatott ez a kapu, hogy aki áthalad rajta az gondolkodjon el azon, miért vagyunk itt a világon! Gondolkodjon el azon, hogy kik is állították és gondolkodjon el azon, hogy mi magyarok szerte a világban, tegyen bármit is a történelem, mi együvé tartozunk."


Nézze meg az új kaposvári székelykaput!Nézze meg az új kaposvári székelykaput!Nézze meg az új kaposvári székelykaput!Nézze meg az új kaposvári székelykaput!Nézze meg az új kaposvári székelykaput!Nézze meg az új kaposvári székelykaput!Nézze meg az új kaposvári székelykaput!Nézze meg az új kaposvári székelykaput!Nézze meg az új kaposvári székelykaput!Nézze meg az új kaposvári székelykaput!Nézze meg az új kaposvári székelykaput!Nézze meg az új kaposvári székelykaput!
Nézze meg az új kaposvári székelykaput!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: székelykapu, összetartozás, vágta, nemzet, közösség, Kaposvár, kultúra