Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat. A 7840 pótfelvételiző közül 5445-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben. Az Oktatási Hivatal közleménye szerint a legtöbben, 426-an jogászképzésre kerültek be, ezt követi a gazdálkodási és menedzsmentszak 417, majd a kereskedelem és marketing 204 felvett hallgatóval. A lista további helyén szerepelt a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, a kommunikáció- és médiatudomány, valamint a nemzetközi gazdálkodás szak is.

A Kaposvári Egyetemen a tavalyhoz képest negyedével nőtt a pótfelvételin felvett hallgatók száma, összesen 85 főt vettek fel. A legnépszerűbbek idén a Pedagógiai Kar képzései, ahova a tavalyi 23 felvett főhöz képest idén 46-an jeletkeztek sikeresen, de az Agrár és az Gazdaságtudományi karon is nőtt a sikerrel felvételizők száma - árulta el kérdésünkre Báthory Gyöngyvér a Kaposvári Egyetem sajtószóvivője. A KE pótfelvételi ponthatárai itt olvashatók.

kaposvári egyetem_épület.jpg

Országosan a legtöbb hallgató egyébként, a Debreceni Egyetemre került be ahova 475 főt vettek fel, a második a Budapesti Gazdasági Egyetem 455-tel, a harmadik pedig a Pécsi Tudományegyetem, ahová 387 ember pótfelvételizett sikeresen.

Az Oktatási Hivatal az általános felvételi eljáráshoz hasonlóan SMS-ben értesíti a jelentkezőket a döntésről. A besorolási döntés hamarosan az e-felvételi hivatalos iratok menüpontban lesz elérhető, erről a hivatal minden jelentkezőt e-mailben tájékoztat. A felvettek felsőoktatási intézményüktől kapják meg a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tájékoztatót a besorolási döntést követően. A részletes ponthatárokat a felvi.hu címen böngészhetik végig.

Címkék: Pótfelvételi, nyilvános, ponthatárok, Kaposvári Egyetem, kultúra