A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át augusztus 20-a alkalmából Prof. Dr. Holló István. 

A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karán végzett több évtizedes kimagasló oktató és kutató tevékenysége, valamint a Kar vezetésében – mint oktatási dékánhelyettes majd dékán – és fejlesztése érdekében kifejtett magas színvonalú, példamutató, iskolateremtő munkája elismeréseként vehette át Prof. Dr. Holló István a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A magas rangú állami díjat ünnepélyes keretek között adta át Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere pénteken, Budapesten a Pesti Vigadóban. Az augusztus 20-a alkalmából tartott átadón a Kaposvári Egyetemet Prof. Dr. Tossenberger János kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettes, az Agrár-és Környezettudományi Kar dékánja képviselte.

null

Prof. Dr. Holló István 1972 júliusától dolgozik a Kaposvári Egyetemen, illetve jogelődjeinél. 1988-2003. között négy ciklusban az Állattudományi Kar oktatási dékánhelyetteseként, 2004. január 1-től 2013. június 30-ig pedig dékánként dolgozott. Kiemelt szerepet játszott a Kar oktatásfejlesztési stratégiájának kidolgozásában, amelynek sarkalatos pontjának a képzési kínálat bővítése mellett az oktatott ismeretanyag folyamatos korszerűsítését tekintette. Mérföldkőnek tekinthető a Kar életében az egyetemi szintű képzési programok kidolgozása.

Oktatómunkája során fontos feladata volt a tananyagfejlesztés, de kiemelten és sikeresen foglalkozott közvetlenül a hallgatók diplomadolgozatainak és tudományos diákköri munkáinak konzultálásával.
Emellett tevékenyen részt vesz a Kar szarvasmarha-tenyésztési kutatásaiban. Hitvallása, hogy színvonalas kutatás nélkül nem folytatható korszerű oktatás.

Munkája során kiemelten fontosnak tartotta a gazdasági szféra képviselőivel való kapcsolattartást, az új kutatási eredmények és korszerű oktatási ismeretanyag közvetítését a gyakorlati szakemberek felé.

Címkék: holló, lovagkereszt, istván, kultúra