Már a nyitó koncert előtt egy órával sokan voltak a Szivárvány Kultúrpalota előtti téren. Voltak, akik a kamarazenei fesztivál hivatalos újságját olvasgatták, vagy éppen a heti programot böngészték. Akkora volt az érdeklődés, hogy több tucat pótszéket kellett elhelyezni a nézőtéren, hogy mindenki elférjen.

null

Kaposvár polgármestere Szita Károly megköszönte a fesztivál állandó közönségének a kitartását és lelkesedését.

- Köszönöm a bizalmukat és a kitartásukat, és azt a sok szép szót, amit e-mailben vagy akár levélben kapunk önöktől – tette hozzá Kaposvár polgármestere.

A nyitókoncert Mozart híres szextettjével kezdődött. Ebben a két művészeti vezető Baráti Kristóf és Várdai István is játszott. A művészek azt mondják: ritkán hallani ezt a művet.

- Minden hangszernek külön szóló szerepe van. Úgy van felosztva mintha egy zenekar és szólista lenne 6 emberbe belesűrítve, emellett Schumann zongoraötöse lesz, ami a leghíresebb zongoraötös, ami létezik – mondta Várdai István csellóművész.

A vasárnapig tartó fesztiválon naponta két koncertet hallgathat a közönség, délelőtt és este. A fesztiválon idén Ránki Desző kétszeres Kossuth díjas zongoraművész is fellép. Rajta kívül még több érdekesség is lesz a Kaposfesten.

null

- Azt szerettük volna, hogy egy életpálya bemutatás legyen. Lesz szóló koncertje kamarakoncertje és lesz zenekari koncertje. Három különböző szerepben is láthatjuk majd őt – válaszolta Bolyki György, a rendezvény fesztiváligazgatója.

A fesztiválhoz kapcsolódóan idén is folytatódik a kézműves sörünnep, ahol a Kaposfest sört is megkóstolhatja majd a nagyérdemű, de elkészült a rendezvény hivatalos süteménye is.

Címkék: start, kaposfest, kultúra, kaposvár