Edde község egy különleges, családi vetélkedővel egybekötött falunapot tartott a hétvégén, ahova a környező településekről is érkeztek.

- Nagyon jól érezzük magunkat és a gyerek, nagypapák, nagymamák is. Szinte mindannyian ismerjük egymást és hála istennek nagyon jó hangulatban szokott lezajlani ez a rendezvény - mondta Szegi Melinda.

Öt csapat versengett most, a különlegességét pedig az adta, hogy a család minden tagja aktívan részt vett a feladatok végrehajtásában.

- A családi vetélkedőnek is az a célja, hogy a generációkat közelebb hozzuk egymáshoz, együtt versenyezzen nagypapa, nagymama, apuka, anyuka és a gyerekek, hogy még jobb legyen az együttműködés ebben a kis faluban - árulta el Edde polgármestere, Nagy Mariann.

null

Somogy Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház gyakran szervez a megye kissebb falvaival karöltve ilyen közösségépítő napokat, most is arra próbáltak törekedni, hogy minél szélesebb generációt meg tudjanak szólítani.

- A játékos vetélkedőknél vissznyúltunk a régi hagyományokhoz, ezzel is ösztönözve azt, hogy minél több embert be tudjunk vonni ebbe a játékos történetbe - mondta a Somogy Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője, Bontovics Balázs.

Amíg a falu egy része egymással versengett, addig a másik bográcsban készítette az ebédet.

Címkék: különleges, edde, falunap, kultúra