A Móló sétányon, a rendezvényparkban augusztus 03-12-ig, esténként 6-órától kezdődnek a színpadi programok. Az eddiginél szélesebb repertoárt állítottak össze a szervezők.

A már tradicionálisnak számító néptánc együttesek mellett (Misina, Somogy, Baglas, Ördöngős, Lelle) országos hírű előadókat is láthatunk majd .( Péter Szabó Szilvia, Budapest Bár, Ferenczy György, Szalonna és Bandája, Kultúr Találka ) Természetesen a helyi és a környező települések fellépőinek is megadják a lehetőséget.

A borhét utolsó napján vasárnap kerül sor a borkirálynő választásra, ahol a csinos jelölteknek egy pincészetet képviselve , egy borfajtát bemutatva, lopózással, néptánccal is kell bizonyítaniuk a zsűri előtt rátermettségüket.

Lellei Borhét

Lellei Borhét. 3.2K likes. Minden a Balatonlellei Borhétről. Fotós, videós beszámolók, hangulatjelentések folyamatosan a rendezvényről.

 

A XXVI. Lellei Borhéten résztvevő pincészetek: Pócz, Bujdosó, Ikon, Konyári, Várszegi, Szent Anna, Koltai, Garamvári, Buzássy, Országh, Némethi, Trunkó, Katona, Miklós pince, Hujber, Szentpáli, Rádpuszta Szőlőbirtok, Szabó Bormanufaktúra.

A rendezvényen kézművesek is kínálják a portékáikat , jó vásári hangulatot teremtve. Az étel kínálat illik a jó borokhoz a tradicionális ételektől kezdve a sajtokig, széles a választék.

Címkék: borhét, Lelle, Balaton, kultúra