Már csütörtök délelőtt elkezdődnek a könyvheti programok Kaposváron. A Berzsenyi Társaság az idei évben az emigráns irodalom egyik nagy alakjának, Márai Sándornak somogyi kötödését kutatja egy előadás keretében. A segesdi anyakönyvi iratok szerint az író ott házasodott.

Fel! Olvasni címmel a visegrádi országokban egy héten át a felolvasás fontosságára hívják fel a figyelmet. Magyarországon öt helyszínen, kezdésként Kaposváron lesz ezzel kapcsolatban egy villámcsődület csütörtök délután egy órakor a Kossuth téren.

- Napra pontosan hat évvel ezelőtt tartottuk az utolsó ilyen rendezvényt, akkor Fésüs Éva néni könyvét olvastuk fel majdnem 500 gyerekkel. Most Varró Dániel a vendégünk, az ő műveit részben Fándli Csaba adja elő, de maga a költő is fog verset mondani - mondta Gombos Péter, a Magyar Olvasás Társaság alelnöke.

Az ünnepi könyvhét megnyitója 14 órakor lesz az Európa parknál.

- Természetesen idén is hívtunk díszvendéget, Lőrincz L. Lászlót, aki somogyi kötődésű. Nagy örömmel fogadta a meghívást, így ő lesz a helyszínen a vendég - tette hozzá Horváth Péter, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

Az idei ünnepi könyvhéten több száz ujdonsággal találkozhatnak az olvasók vers, próza, dráma és számtalan más műfajban.

Címkék: könyvhét, rajt, kaposvár, kultúra