Korcsolyapálya, modern sétány, tűzfal festmények és egy sörfőzde kocsma létrehozása – így álmodták újra a donneri városrészt a Kaposvári Egyetem hallgatói. A fiatalok az Építőkockák Városfejlesztési Versenyen mutatták be elképzeléseiket, kreativitásukat pénzjutalommal járó különdíjjal jutalmazta a szakmai zsűri.

A Gazdaságtudományi és a Rippl-Rónai Művészeti Kar hallgatói közösen alkották meg Kaposvár donneri városrészének fejlesztési elképzeléseit. A fiatalok Sopronban az Építőkockák Városfejlesztési Versenyen szakmai zsűri előtt mutatták be prezentációjukat.

Elképzelésük szerint a legfontosabb cél, hogy turisztikai látványossággá tegyék a Donnert. Ennek érdekében többek között a Kapos folyó egy szakaszát felduzzasztanák, amely a vízi energia hasznosítása mellett sportolási, turisztikai és szórakozási funkcióra is lehetőséget adna.

Az egyetem hallgatói a Jókai ligetben egy vendéglátóhelyekkel tarkított modern sétányt is kialakítanának, itt kaphatna helyet a sörfőző manufaktúra kocsmája is. A tervek szerint tűzfalfestmények színesítenék a ligetet, de korcsolyapályát és úgynevezett „virág negyedet” is kialakítanának, ahol a házak homlokzatát – illeszkedve a virágok városa arculathoz – virágosra festenék.

A szakmai zsűri elismerve a csapat alaposságát, ötletes érvelését és kreativitását pénzjutalommal járó különdíjjal jutalmazta a Kaposvári Egyetem hallgatóit.

A Kaposvári Egyetem vezetése ezúton is szívből gratulál az elért eredményhez. 

null

A "Donner módszer" csapata:

Erdman Evelin, regionális és környezeti gazdaságtan mester
Nagy Bernadett, regionális és környezeti gazdaságtan mester
Takács Vivien, pénzügy és számvitel alap
Antal Gergely, elektronikus ábrázolás, animáció szakirány
Mentor: L. Balogh Krisztina, főépítész

Konzulens: Horváthné Dr. Kovács Bernadett

Társkonzulens: Pintér Attila.

Címkék: Építőkockák Városfejlesztési Verseny, különdíj, Kaposvári Egyetem, kultúra