A szülők többsége a reggel nyolc órai kezdést választotta a Kisfaludy utcai tagiskolában, hogy minél hamarabb túl legyenek a formaságokon a beiratkozás során. Többen is más körzetből hozták ebbe az iskolába a gyereket, mert sok jót hallottak róla.

"Azért a Kisfaludy, mert nagyon szimpatikus volt. Voltunk itt egy nyílt napon és beülhettünk egy matematika órára, és egész egyszerűen szimpatikus, meggyőző volt." - mondta Heinrich Balázs.

beiratkozás

A Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában is nagy volt a nyüzsgés. A szülők a zenei oktatás miatt íratták ide gyermeküket.

"Mivel már mindkét idősebb gyermekünk idejár, azért esett ide a választás, illetve az emelt szintű zenei oktatás miatt." - árulta el Keppel Zsolt.

A beiratkozás rendjében nem volt változás az idei évben. Az iskolák várták azokat a szülőket, akik ténylegesen is beiratják, illetve azokat is, akik még egy évig az óvodában hagyják gyermeküket.

beiratkozás

"Az előzetes felmérések azt mutatják, hogy a kaposvári óvodákból 480 körüli kisgyerek iratkozik be ténylegesen úgy, hogy jövőre el is kezdi az első osztályt, és 198 olyan kisgyerekről tudunk, aki még egy évet óvodában marad és csak egy év múlva kezdi meg az oktatást." - mondta el kérdésünkre Szabóné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola fõigazgatója.

Az iskolaérettség kitolódásának okaként leginkább valamilyen gyenge szociális képességet vagy fejlesztésre szoruló beszédhibát szoktak megállapítani a szakemberek.

Címkék: általános iskola, beiratkozás, kultúra, Kaposvár