Szabad a vers! címmel országos verspályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsős általános iskolások és középiskolások számára klasszikus magyar költők családhoz köthető verseinek újragondolására a Családok éve alkalmából.

A mai diákok világának kultúrája, sebessége más, mint a mi generációnké volt. Szeretnénk, ha a fiatalok Arany János, Petőfi Sándor, József Attila, Kosztolányi Dezső és mások családi verseinek újraértelmezésével közelebb kerülnének a költészethez, és újfajta megközelítésben mutatnák be a családi értékeket - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a pályázat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte: a pályázat szerdán, a költészet napján indul és egy hónapon át tart. A pályázók feladata, hogy osztályaikkal előadják és videóra rögzítsék az átírt verseket, és azt beküldjék a csaladokeve.hu/szabadavers honlapra. A pályaműveket négytagú zsűri és a közönség is elbírálja, a győztes osztályok egy-egymillió forint értékű osztálykirándulást nyernek.

Címkék: emmi, vers, pályázat, kultúra