A somogyjádi általános iskola citerás hagyományörzői nyitották meg a keddi rendezvényt. Rajtuk kívül több intézmény is fontosnak tartja, hogy rendszeresen részt vegyenek különféle múzeumpedagógiai foglalkozásokon.

- Több osztályfőnöki órán is szeretnénk jönni, egy múzeumismereti szakkört is szeretnék indítani és elsősorban itt az ötödikesekre gondoltam, akiknek kedvcsinálókat csinálnánk a múzeum életéből - mondta Bíró Réka, a Lórántffy Zsuzsanna Általános Iskola és Gimnázum pedagógusa.

A Rippl-Rónai Múzeum a programmal az óvodásoktól, egészen a közpiskolás korosztályig szólítja meg a fiatalokat. Összesen 8 oktatási intézményben. Két és fél évig dolgoznak majd együtt a gyerekekkel.

null

- A különböző intézmények oktatási programjához igazodva hoztuk létre a mi pedagógiai foglalkozásainkat. Heti szakkör, havi szakkör, táborok, és vetélkedők is lesznek - tette hozzá Balogh Erika, a Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum szakmai vezetője.

A foglalkozások során csaknem 600 gyermeket vonnak be a programokba, a fiatalok 20 százaléka hátrányos helyzetű. A fő cél a különböző kompetenciák, készségek és képességek fejlesztése, így akár minden tanórához tudnak kapcsolódni.

null

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma országosan összesen 7 milliárd forintot szán a programra. A kaposvári múzeum ebből a keretösszegből kapott 25 millió forintot.

Címkék: Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum, kompetencia, program, kultúra