A Toldi lakótelepi tagiskola diákjai adtak műsort a somogyi erdőgazdaság mai ünnepségén. A cég évek óta ezen a napon a szakmai hivatásukat elkötelezetten és folyamatosan magas színvonalon végző kollégáinak munkáját is elismeri.

"Nagyon fontos ez a mai nap, mert díjazhatjuk azokat a dolgozóinkat, akik a gerincét adják a cégünknek, mert hiszem és vallom, hogy egy vállalat nem csupán az anyagiakból áll, hanem az ott dolgozók adják a vállalat értékét. Gyakorlatilag a saját dolgozók által megszavazott kollegáink kaptak most kitüntetést." - tájékoztatott Barkóczi István, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója.

Horváth Mihály
Horváth Mihály

A somogyi erdőgazdaság legrangosabb kitüntetését az Arany-gyűrűt idén ketten is megkapták. Horváth Mihály a Lábodi erdészet igazgatója 35 éve van a pályán. Azt mondja: ösztönzi, hogy mindig újabb kihívásokkal kell szembenéznie.

"Az erdő érdeke a legfontosabb számunkra. Az, hogy az erdő fennmaradjon, az, hogy azt az örökséget, amit az elődeinktől megkaptunk, azt jobb minőségben tudjuk tovább vinni, és amikor Belső-Somogyban az erdőről beszélünk, akkor a világhírű lábodi vadállományt is meg kell említenünk." - tette hozzá a Horváth Mihály.

Erdmann Henrik
Erdmann Henrik

Erdmann Henrik szántódi kerületvezető erdész szintén megkapta az aranygyűrűt. Azt mondja a cégnél eltöltött 45 év alatt végijárta a ranglétrát.

"Ezzel az aranygyűrűvel elismerték az eddig elvégzett munkát. Nagyon sokszínű volt a munka. A legaljáról kezdtem, erdőművelőként, fakitermelőként, majd rakodókezelőként és végül kerületvezető erdészként." - sorolta Erdman Henrik.

Rajtuk kívül 11-en kaptak elisemrő okleveleket munkájukért, majd Farkas Péter fotókiállítsát is megnyitották. Az erdész a somogyi rovarvilágot kapta lencsevégre. Tárlata az Erdők Házában látható.

További díjazottak listája:

Kálsecz Imre
ker.vez. erdész, Barcsi Erdészet

Herceg István
ker.vez. erdész, Marcali Erdészet

Papp János
ker.vez. erdész, Iharosi Erdészet

Lasán Tiborné
főkönyvelő, Nagybajomi Erdészet

Horváth Roland
ker.vez. erdész, Zselici Erdészet

Éreth János
ker.vez. vadász, Kaposvári Erdészet

Litter Ilona
adminisztrátor, számlázó, Lábodi Erdészet

Karsai Ilona
főkönyvelő, Szántódi Erdészet

Hábetler-Klacsán Judit
értékesítési vezető, Hotel Kardosfa

Klabuzai Dóra
titkárnő, HR assz., Központ

Mózes Anikó
adminisztrátor, Csurgó

Címkék: Somogyi erdőgazdagsá, Erdők napja, díjazott, aranygyűrű, SEFAG, kultúra