A balatonlellei BL YachtClub stábja már híres arról, hogy a főszezonon kívül is igyekeznek színes programokat vinni a Balaton partra. Nem volt ez másképp szombaton se, hiszen egy rendhagyó télbúcsúztatót tartottak, ahova meghívták a Magyar Nemzeti Cirkusz artistáit ifj. Richter József vezérletével - írja a Porthole.hu. 

Először a svájci Eddy Carello zsonglőrködött, majd a kolumbiai Gerling csoport artistája, Alejandro következett, aki öt méteres magasságban kifesztített drótkötélen egyensúlyozott. A lélkegzetelállító produkció színvonalát fokozta, hogy az artista nem használt se biztosítókötelet, se védőhálót.


Így búcsúztatták a telet a Balatonnál (MTI/Bodnár Boglárka; Lukács-Tóth Kriszina)Így búcsúztatták a telet a Balatonnál (MTI/Bodnár Boglárka; Lukács-Tóth Kriszina)Így búcsúztatták a telet a Balatonnál (MTI/Bodnár Boglárka; Lukács-Tóth Kriszina)Így búcsúztatták a telet a Balatonnál (MTI/Bodnár Boglárka; Lukács-Tóth Kriszina)
Így búcsúztatták a telet a Balatonnál (MTI/Bodnár Boglárka; Lukács-Tóth Kriszina)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ifj. Richter József és felesége Merrylu egyenesen a Monte-Carlói Cirkuszvesztiválról érkeztek, ahonnan elhozták a rangos Arany Bohóc Díjat. A balatonlellei télbúcsúuztatóra kilátogató több száz néző a díjat is megcsodálhatták a programok mellett.

Néhány kilométerrel arrébb, Balatonalmádiban jeges fürdőzéssel búcsúztatták a telet - olvasható az MTI-n. Egy tíz fős bátor társaság öltött magára fürdőruhát, hogy megmártózzon a három fokos vízben. A fürdőzés főszereplője az a Schirilla György volt, aki már számtalanszor átúszta télen a Dunát, és fürdött a jeges Balatonban, illetve a Desedában is.

Címkék: télbúcsúztató, Schirilla, Richter, cirkusz, Balatonlelle, Balaton, kultúra