75. életévében elhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész - tudatta Facebook oldalán a Vígszínház. A bejegyzés szerint a művész hosszú betegség után méltósággal távozott.

A színészt 2017 januárjában mentő vitte el a József Attila Színházból, miután rosszulléte ellenére is végigjátszotta az előadását - írja az Index. Az akkori rosszullét mögött egy korábbi stroke állhatott. Az esetet műtét és fél éves lábadozás követte, majd Tahi Tóth 2017 októberében visszatért a színpadra. 2018 februárjában újra rosszabbodott az állapota, de a család ekkor nem közölt részleteket.

Fotó: Vígszínház Facebook
Fotó: Vígszínház Facebook

Tahi Tóth László számtalan színházi- és filmszerepben is remekelt, melyekért Hegedűs Gyula-emlékgyűrűt, Jászai Mari-díjat, Ajtay Andor-emlékdíjat, Érdemes művész címet, Pro Comedia-díjat, Kiváló művész címet, 2017-ben pedig Kossuth-díjat kapott. Ezek mellett szinkronszínészként is igen tevékeny volt, neki köszönhetjük többek között a Harry Potter sorozatból Perselus Piton magyar hangját is.

Tahi Tóth Lászlót a Vígszínház saját halottjának tekinti.

Címkék: Vígszínház, Tahi Tóth László, színész, elhunyt, kultúra