Ismét átadták a kaposvári evangélikusok legnagyobb kitüntetését a “Kaposvári Evangélikus Gyülekezetért” díjat. A kétévente átadásra kerülő elismerést és a vele járó emlékplakettet idén Papp Tibor és felesége Pappné Baráth Katalin művésztanárok kapták.  

A vasárnap átadott díj különleges jelentőségű a Kaposvári Evangélikus Egyházközség életében, hisz azokat a hűséges gyülekezeti tagokat ajándékozza meg vele a kaposvári közösség, akik sokat tettek a kaposvári, somogyi szórványevangélikusság megmaradásáért, erősödéséért.  

null

A Kaposvári Evangélikus Egyházközség presbitériuma 2018. február 8-án döntött úgy, hogy az immár 20 éve működő  Kaposvári Evangélikus Kórus  két hűséges tagját, a gyülekezet életének meghatározó alakjait tiszteli meg a gyülekezeti díjjal. Papp Tibor feleségével együtt évtizedek óta hűségesen végzi szolgálatát nemcsak a kórusban, de a kántori szolgálatban is. Nevükhöz fűződik több koncert és zenei jellegű program szervezése. Számtalan videó film és képes beszámoló szerkesztését vállalták magukra. Mindezek mellett a házaspár fontos szerepet vállalt a Liszt Ferenc Zeneiskola életében, társadalmi elismertségében.

A „Kaposvári Evangélikus Gyülekezetért” díj átadásra böjt első vasárnapján úrvacsorás istentisztelet keretében, a Házasság Hete rendezvénysorozat zárásaként került sor a kaposvári evangélikus templomban. Az ünneplő gyülekezet az átadásig titokban tartotta az eseményt a díjazottak előtt.  

A díj átadásakor  Pongrácz Máté  lelkész, valamint  Dr. Sütő Zoltán  felügyelő köszöntötte a díjazottakat többek között az alábbi igével:  „Akik az Úrban bíznak, azoknak ereje megújul, szárnyra kelnek, mint a sas, futnak és nem lankadnak el, járnak és nem fáradnak el!”  (Ézs 40,31) 

A köszöntő szavak után egy áldó ének csendült fel a kórus előadásában, majd a Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai köszöntötték két saját előadású darabbal a zenész házaspárt. 

Papp Tibor nyugdíjas művésztanár a díj átadása után megköszönte a gyülekezetnek a kedves gesztust, és háláját fejezte ki a gyülekezet és a kórus évtizedes hűségéért, szeretetéért és a zeneiskolában dolgozó kollégáinak azért, hogy megtisztelték az ünnepet jelenlétükkel.

Címkék: Kaposvári Evangélikus Gyülekezetért, elismerés, díj, kultúra