Holtversenyben Dánielfy Gergely és az AWS nyerte A Dal 2018 második válogatóműsorát szombaton. A kaposvári egyetemista Azt mondtad című akusztikus, hegedűvel és gitárral kísért dala 45 pontot kapott a zsűritől, akárcsak a metálzenét játszó AWS, amely a Viszlát nyár című számot adta elő. Mögöttük az egyaránt 43 pontos yeyyes (I Let You Run Away) és Heincz Gábor Biga (Good Vibez) végzett, majd 39 ponttal Odett, aki az Aranyhal című dalt énekelte - írja a Híradó.hu.

A harmadik válogatót február 3-án rendezik, onnan is hat dal jut a két elődöntőbe, amelyet február 10-én és 17-én tartanak. A Dal 2018 február 24-i döntőjébe nyolc produkció jut.

Íme a szombat esti produkció!

Dánielfy Gergely - Azt mondtad (A Dal 2018 második válogató)

Dánielfy Gergely - Azt mondtad (A Dal 2018 második válogató) Zeneszerző: Dánielfy Gergely Szövegíró: Völgyesi Árpád Dánielfy Gergely Debrecenben született. Gyerekkorában a kosárlabda töltötte ki a mindennapjait. A Dal 2018 - Magyarország legjobb dala. 2018. január 6-tól, majd január 20-tól élőben a Duna csatornán.

Dánielfy Gergely bízik benne, hogy különleges lírai szerzeménye a szakmai zsűri és a közönség tetszését a továbbiakban is elnyeri, és így akár Lisszabonban az Eurovíziós Dalfesztiválon is felcsendülhet az Azt mondtad című szerzemény.

A fiatal tehetséggel Kaszás Anikó és Baka József András készített korábban interjút.

Címkék: A Dal, Dánielfy Gergely, 2018, elődöntő, kultúra