Jelenleg 11 fiatal támogat Kaposvár ösztöndíjprogramjának keretében, hozzájuk csatlakozott most újabb három felsőoktatásban és három szakképzésben tanuló diák. Tánczos Neszta a kereskedelmibe jár, azt mondja: a középiskola elvégzése után bolti eladóként szeretne dogozni.

- A 4. év végén egy érettségim és egy eladó szakmám lesz. Az eladó szakmán belül szeretnék elhelyezkedni. Az öszöntdíj pedig sokban segít nekem is és a családomnak is. Ezáltal tudom meg, hogyan kell kezelni, bánni a pénzzel - mondta Tánczos Neszta.

Az egyetemisták között, orvos, tanító és biológus hallgató is van. Bodó Alexandra most épp mézzel kapcsolatos kutatásokat végez doktori munkájában, tudását itt, Kaposváron szeretné kamatoztatni.

null

- Kaposváron szeretnék dolgozni a jövőben. A végzettségemmel kutatóként ileltve biológusként szeretnék elhelyezkedni. Akár a Nébihnél akár az egyetemen tanárként, kutatóként - árulta el Bodó Alexandra.

A támogatási szerződés ünnepélyes aláírásakor Kaposvár polgármestere Szita Károly azt mondta: a város a jövőbe is számít a fiatalok munkájára.

- Bárhova viszi a sors vagy bárhol is tanul, ne felejtse el, hogy ez a város ahol az érettségijét megszerezte ahol tanult az a város, akkor is ha máshova sodorta az élet - mondta Szita Károly.

A Kaposvár Számít Rád ösztöndíjat már 10. éve adja a város. Eddig összesen 75 fiatalt támogatott így a megyeszékhely. A programra jó tanulmányi eredménnyel rendekező, 30 év alattiak pályázhatnak.

Címkék: tanuló, számít, ösztöndíj, kaposvár, kultúra