Minden eddiginél több látogatót vonzott a Seuso-kiállítás a Rippl-Rónai Múzeumba, melynek történetében korábban egyetlen tárlatot sem tekintettek meg ennyien ilyen rövid idő alatt - tájékoztatott közleményben a Kaposvári Városháza sajtóosztálya.

A Seuso-vándorkiállítás kaposvári állomásán több mint 22 300-an tekintették meg a római kori kincseket.

seuso 5000

A kaposváriakon túl a környékben lakókat is vonzotta a tárlat, mivel a Dél-Dunántúlon egyedül Kaposváron állították ki a magyar állam tulajdonában lévő ezüstkincseket, többen érkeztek Tolnából és Baranyából is. A múzeum vezetése Szita Károllyal, Kaposvár polgármesterével közösen köszöntötte az ötezredik, tízezredik, tizenötezredik és húszezredik látogatót.

SeusoKaposvár

Kedves Seuso-barátok! Három csodálatos hét után vasárnap este bezárta kapuit a kaposvári Seuso-kiállítás. Igyekeztünk jó gazdái lenni a páratlan kincsnek, és büszkék vagyunk rá, hogy több mint 22...

Az ötvösremekek korábban Székesfehérváron és Zalaegerszegen voltak láthatók, Kaposvár után pedig Kecskemétre, Miskolcra és Nyíregyházára utaznak majd. A vándorkiállítást követően, 2018 nyarától Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban lehet majd megtekinteni a Seuso-kincset.

Címkék: kincs, Seuso, múzeum, rekord, kiállítás, Kaposvár, kultúra