Csaknem 400 idős korú kaposvári gyűlt össze ma délelőtt a városi sportcsarnokban. A közösség sokak magányát enyhítette most is.

A nyugdíjas klubok ilyenkor saját tagjaiknak is tartanak karácsonyi összejöveteleket. Ezzel is azt erősítve, hogy nem hagyják magukra egyedülálló barátaikat.

Az ünnepet a református, a metodista, az evangélikus és a katolikus egyház képviselője áldotta meg. Varga László megyéspüspök köszöntőjében azt mondta: Jézus Krisztusban az Isten szeretete testesült meg és jött el közénk.

null

- Nincs olyan szegény, magányos, sebzett, beteg, nélkülöző ember, aki ne tudna szeretni. Ez közös kincsünk. Mindenki képes szeretni és mindenki képes és kész szeretetet elfogadni - mondta a megyéspüspök.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere pedig előbb megköszönte a kaposvári húsüzemnek, hogy már több mint két évtizede támogatják a karácsonyi összejövetelt, majd ő is áldott ünnepeket kívánt az időseinek.

- Azt kívánom valamennyiünknek, hogy leljük meg szívünkben azt a bizonyos gyertyafényt, de ne csak ilyenkor advent idején, hanem világítson bennünk az év valamennyi napján - mondta Szita Károly.

Az ünnepi műsort ezúttal a Füred Rockszínkör adta, a megszokott ebédet pedig a kereskedelmi és vendéglátóipari iskola diákjai készítették, illetve szolgálták fel.

Címkék: áhítat, közös, idősek, kultúra