- A művészeti oktatás területén meglehetősen fehér holló az ilyen nagyságrendű anyagi ösztönzés. Ezért ez nemcsak nagy megtiszteltetés, hanem visszaigazolás is. Azt mutatja, hogy elismerik a Rippl-Rónai Művészeti Karon folyó munkát valamint a hallgatók teljesítményét -  reagált a hírre Dr. Hatos Pál dékán.

Balogh Viktória és Kiss Imre a Magyar Fotóművészek Szövetségének támogatását nyerte el.
Balogh Viktória és Kiss Imre a Magyar Fotóművészek Szövetségének támogatását nyerte el.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége ösztöndíjprogramot indított a felsőoktatásban tanulók részére azzal a céllal, hogy támogassák az önálló projektek megvalósulását.

A Magyar Fotóművészek Szövetségének honlapja szerint mintegy harminc pályázat érkezett be. A döntésnél fontos szempont volt a portfólió felépítése, összetettsége, ugyanakkor a bírálók arra is kíváncsiak voltak, miként rajzolódik ki az önálló alkotói karakter a pályázó munkái által.

Elsősorban azokat a hallgatókat keresték, akiknek projektterve alapján, nem csak kiváló, de progresszív pályaművek születhetnek, amennyiben megfelelő szakmai és anyagi támogatásban részesülnek.

Ezen feltételeknek pedig a Rippl-Rónai Művészeti Kar két hallgatója tökéletesen megfelelt. Balogh Viktória és Kiss Imre fejenként 1 millió forintos ösztöndíjat kap a 2018-as évre. A munka januárban kezdődik, egy év után pedig kiállításon mutatják be az elkészült alkotásaikat az ösztöndíjasok.

Címkék: Kiss Imre, Balogh Viktória, Magyar Fotóművészek Szövetsége, kultúra