Évtizedek óta súlyos probléma Somogy megyében és a somogyi megyeszékhelyen a fiatal párok megtartása, az induló családok segítése abban, hogy szülőföldjükön gyökeret verjenek.

A kaposvári evangélikusok, a gyülekezet uniós pályázatának segítségével olyan közösségi alkalmak megtartását tűzték ki célul a 2020-ig terjedő időszakban, melyek a fiatal felnőttekre való fókuszálással segíthetik a szülőföldön, gyülekezetben maradást.

null

Ennek egyik első alkalma volt az az előadás és vacsora, amit a Kaposvári Helyőrségi Klub éttermében szerveztek meg a gyülekezet vezetői. A szervezők számára is meglepetést okozott, hogy a hiánypótló alkalomra olyan nagy volt az érdeklődés, hogy már jóval a meghirdetett program előtt elfogytak a rendelkezésre álló helyek, így teltházzal, 50 evangélikus kötődésű fiatallal kezdődhetett meg az est.

Pongrácz Máté evangélikus lelkész köszöntő szavai után a Kaposvári Evangélikus Egyházközség felügyelőjével, Dr. Sütő Zoltánnal hallhattak a résztvevők egy beszélgetést, melyben többek között – a világi vezető életútját végigkísérve - a keresztyén élet fordulópontjai, valamint az Istennel élt élet lehetőségei kerültek előtérbe.

null

A beszélgetésben az evangélikus gyülekezet felügyelője mély és személyes hangnemben vallott ő és felesége hitéről, a házasság és a munka szeretetének fontosságáról, valamint a Biblia életformáló szerepéről.

Az esemény kapcsán a szervezők célja az is volt, hogy megmutassák a fiatal felnőttek számára, milyen a felnőtté válás kezdetén, az élet fordulópontjain az Istenbe kapaszkodást lehetőségként megélni.

A beszélgetés után Pongrácz Máté lelkész egy asztali áldással indította el az est további részét, melyben a finom ételek mellett élénk beszélgetés kezdődött az előadásban elhangzottakról, valamint a fiatal felnőttek életének nehézségeiről, munkahelyi és családi krízisekről és örömökről.

A vacsora jó lehetőségként szolgált arra, hogy a hasonló életkorú és azonos felekezethez tartozó fiatalok megismerkedjenek egymással, kapcsolatok, barátságok kötődjenek, a templomi közegen túl közösséggé formálódjanak, még intenzívebben beágyazódjon életük és családjuk a somogyi megyeszékhely életébe.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A kaposvári evangélikus gyülekezet vezetőinek terve, hogy az est januárban egy bállal, februárban a Házasság Hetén egy újabb vacsorával, majd márciusban egy nagyszabású találkozóval folytatódjon.

Címkék: evangélikusok, est, fiatalok, kaposvár, kultúra