Ünnepélyesen átadták csütörtökön a Megújulás útját Balatonszárszón. Dorogi Sándor polgármester köszöntőjében elmondta: a 10 állomásból álló zarándokút legfontosabb célja a testi-lelki feltöltődés.

- Kell valamit tennünk a múltunkra hivatkozva, a jövőnkre gondolva, ezért jött az ötlet, hogy legyen itt egy egyszerű sétaút, amit a Megújulás útjának neveztünk el - mondta a megnyitón Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere.

null

Hafenscher Károly miniszteri biztos szerint a reformáció 500 éves évfordulójának üzenetét, a megújulást a szárszóiak zarándokújta is jól tükrözi.

- Mikor országszerte, Kárpát-medence szerte megfogalmaztuk a megújulás lendületét, akkor örömünk volt az, hogy lépésről-lépésre, egyre több közösség kapcsolódik hozzá, teszi hozzá a maga értékét és ebből is kiemelkedik a számomra különösen kedves szárszói kezdeményezés - tette hozzá Dr. Hafenscher Károly.

Steinbach József püspök szerint az ötödik stáció, amely a közösség felelősségét és fontosságát hirdeti, ad erőt a hívőknek felekezettől függetlenül.

null

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője pedig úgy fogalmazott: a Megújulás útja a szárszóiak közösségét erősíti. 

A három kilométeres zarándokút a Reformáció Emlékbizottság és a helyi önkormányzat támogatásával valósult meg.

Címkék: reformáció, Megújulás útja, balatonszárszó, kultúra