Több tízeren látogatták meg Kaposvár temetőit az elmúlt napokban, de a legtöbben Mindenszentek napján érkeztek. Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója számolt be arról, hogy a hétvégi rossz idő miatt sokat választották inkább Mindenszentek napját a sírok meglátogatására. Ez látszott is a keleti temetőben tartott közös megemlékezésen, hiszen rengetegen érkeztek, hogy gyertyát gyújtsanak a Mária szobornál és a temető felújított nagykeresztjénél.

Puskás Béla elárulta, hogy ez volt a legrégebbi kereszt, melyet a kaposváriak 1892-ben közadakozásból állítottak a temetőben, de egy gépkocsivezető okozta baleset miatt nemrégiben szinte teljesen megsemmisült. A városvezetés döntése értelmében márványból újjáépítették, ami így értékesebb, szebb és időtállóbb lett.


Megemlékezett halottairól KaposvárMegemlékezett halottairól KaposvárMegemlékezett halottairól KaposvárMegemlékezett halottairól KaposvárMegemlékezett halottairól KaposvárMegemlékezett halottairól Kaposvár
Megemlékezett halottairól Kaposvár
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Mindenki Keresztjét Balás Béla, nyugalmazott megyéspüspök áldotta meg, a város, illetve a megye polgárai nevében pedig Szita Károly Kaposvár polgármesetere, illetve Gelencsér Attila országgyűlési képviselő gyújtottak gyertyát a Mária szobornál és a keresztnél egyaránt.

Ugyancsak ezen a napon adták át a Somogyi Temetők Üzenete című fotópályázat díjait is. A pályázatra több mint négyszáz alkotás érkezett.

Díjazottak:

1. helyezett: Tóth Gyula - Részlet
2. helyezett: Gerlecz László - Csillagok között
3. helyezett: Gyenge Zsófia - Egyedül
Somogyi Hírlap különdíja: Jenei Cintia - Éjjeli ragyogás
Kaposvár város különdíja: Balogh László -  Fény és árnyékok
Mementó Somogy Alapítvány különdíja: Koppány Zoltán - Teher alatt

Címkék: Mindenki keresztje, keleti temető, áldás, Mindenszentek, kereszt, megemlékezés, Kaposvár, kultúra