"A boldog pillanatokat én a szívemben őrzöm, szeretetem lángját már sokfelé küldöm..." - Horvát László, az egyik nyugdíjas klub tagja vers formájában osztotta meg gondolatatit az ő és kortársai felett eljáró időről. Azt mondta, jó dolog, hogy összejárhatnak, hiszen így együtt egy vidám társaságot alkotnak.

- Érdeklődnek az idősek iránt. Látom, hogy szívből, lélekből az idősek itt felvirágzanak, mert nagyon sokan egyedül vannak, vagy a családtagjaikkal nem tudnak együtt élni, vagy távol vannak és ez, a klub ilyenkor sokat segít nekik - foglalta össze Horváth László klubtag.

Kulturális bemutatóval zárult az idősek hónapja rendezvénysorozat ma délután Kaposváron. Több városi és városkörnyéki nyugdíjas klub tagjai jöttek össze egy kellemes együttlétre az egyik rendezvényházban.
Kulturális bemutatóval zárult az idősek hónapja rendezvénysorozat ma délután Kaposváron. Több városi és városkörnyéki nyugdíjas klub tagjai jöttek össze egy kellemes együttlétre az egyik rendezvényházban.

A Liget Idősek Otthona lakói is műsorral készültek a záró eseményre.

- Nagyon régóta készültünk erre a mai napra, amit megelőzött egy házi ki-mit-tud. Szívesen készülnek, sikerélmény, nagyon jól érzik magukat és örülnek, hogy együtt lehetnek a többiekkel - mondta a Liget Időskorúak Otthona szakmai vezetője, Barcza Csilla.

Az elmúlt hetekben számtalan programmal és rendezvénnyel várták Kaposvár szerte az időseket.

- Ezt most már évek óta megszervezzük. Az idei a huszadik idősek hónapja rendezvény sorozatunk. Ebben a hónapban is számos programmal készültünk az időseknek. Ebben nagyon sok vetélkedő volt, szüreti bál, azonkívül szellemi és ügyességi vetélkedők, generációk találkozója. Én azt gondolom, hogy mindenki megtalálta a számára elérhető és kedves programot - árulta el a Kaposvári Szociális Gondozási Központ igazgatója, Turnár Jánosné.

Az Idősek hónapja rendezvénysorozat a szépkorúak köszöntésével kezdődött október elején a sportcsarnokan, ahol mások mellett a korosztály egyik kedvence Kóos János is fellépett.

Címkék: hónapja, zárás, nyugdíjasok, kultúra