Füst borította be a csurgói gimnázium emeleti helyiségeit, ahol 218 évvel ezelőtt Csokonai Vitéz Mihály segédtanárként szolgálta a hazát. Az intézményt fegyelmezetten hagyták el a diákok a tűzjelzést – három hosszú csengetést - követően, a pedagógusok azonban öt tanulóról nem tudtak számot adni. Ez volt a tegnapi ellenőrző gyakorlat feltételezése.

A Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium és Általános Iskola kollégiumi részének második emeleti szobájában keletkezett tűz. A füst elárasztotta az emeleti folyosót.

A kollégium személyzete a füstre felfigyelve azonnal megkezdte a diákok kimenekítését. A tanári kar létszámellenőrzést végzett, s az elsőként helyszínre érkező nagyatádi hivatásos tűzoltókat arról tájékoztatták, hogy öt tanuló hiányzik.

Két diák az udvaron bújt el, ám időközben előjöttek rejtekükről. A másik három középiskolást az időközben barcsi és marcali, valamint a feltételezés szerint káresettől érkező csurgói egységekkel kiegészülő állománynak kellett megkeresnie az átláthatatlan füst borította emeleten.

A váratlan pánikhelyzetben elrejtőzött fiatalokat sikerült rövid idő alatt kimentenie a tűzoltóknak, majd több irányból, négy vízsugárral fékezték meg a lángok tovább terjedését.


Fotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: Katasztrófavédelem
Fotók: Katasztrófavédelem
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium és Általános Iskola, gyakorlat, csurgó, katasztrófavédelem, kultúra