Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át az 1956-os forradalom-és szabadságharc emléknapja alkalmából a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjának vezetője. Nagy János a magyar hidegvérű ló és a parlagi szamár tenyésztésével kapcsolatos munkája és erőfeszítése miatt érdemelte ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elismerését.

Nagy János (balra) fotó: szarvasfarm.hu
Nagy János (balra) fotó: szarvasfarm.hu

Nagy János több mint három évtizede, 1986 óta dolgozik a Kaposvári Egyetemen. Az általa vezetett Vadgazdálkodási Tájközpont az évek során az iskolások és óvodáscsoportok kedvenc kiránduló helyszínévé vált. Évente mintegy 10-12 ezer látogató keresi fel az 1300 hektáron elterülő gazdaságot, hogy bepillantást nyerjenek az itt folyó tevékenységekbe.

Fotó: Földművelésügyi Minisztérium
Fotó: Földművelésügyi Minisztérium

Jelenleg 28 fajhoz, illetve fajtához/alfajhoz tartozó állatsereglettel rendelkezik a létesítmény, több őshonos háziállat többek között a magyar hidegvérű ló és magyar parlagi szamár is megtalálható Bőszénfán. Amely a ménes minőségét és egyedszámát tekintve is egyedülálló Magyarországon. Ezt az erőfeszítést és munkát most Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is elismerte, hiszen az 1956-os forradalom-és szabadságharc emléknapja alkalmából miniszteri elismerő oklevelet adományozott Nagy Jánosnak.

Címkék: vadgazdálkodás, szarvasfarm, Bőszénfa, kultúra