Ma kezdődött és vasárnapig tartanak az Országos Könyvtári Napok. A 12. alkalommal megszervezett programsorozathoz mások mellett a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár is csatlakozott.

- Tulajdonképpen semmi mást nem csinálunk,mint amit egész évben, hiszen egész évben vannak író-olvasó találkozók, tartunk előadásokat, vetélkedőket, csak most egy hétbe belesűrítjük az egészet és országosan több intézmény is ugyanezt teszi - válaszolta Horváth Péter, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

null

Az elkövetkezendő egy hétben több ingyenes program is várja a könyvtárba látogatókat.

Kedden például a természetgyógyászattal kapcsolatban hallhatnak előadásokat, de lesz író-olvasó találkozó is Bán Mórral, illetve Nyulász Péterrel.

A legkisebbeket Meseösvény kvíz és játszóház várja, a felnőttek pedig szintén egy vetélkedő segítségével ismerkedhetnek meg alaposabban a könyvtárral, és annak rejtett zugaival.

A megye könyvtárosai ugyanakkor maguk is sok mindennel készültek.

- Próbálnak a könyvtárasok saját maguk is részt venni egy-egy előadással, egy-egy beszélgetéssel a rendezvénysorozaton. A "Csak tiszta forrásból!" szlogenhez, a boldogság forrása, a tudás forrása kapcsán, saját maguk által készített feladatsorokkal, beszélgetésekkel, játékokkal várják az olvasóikat - tette hozzá Virág Erzsébet, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár rendezvényszervezője.

Az egész hetes programsorozat október nyolcadikán a könyves vasárnappal zárul.

Akkor 50 százalékos beiratkozási kedvezmény várja majd az olvasókat. A héten beiratkozottak között pedig egy könyvolvasót sorsolnak majd ki.

Címkék: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár, könyvhét, kultúra, kaposvár