Egész délelőtt folytak az egyeztetések és a megbeszélések a Kaposvári Egyetemen. Az 5 fős kínai delegáció a Hunani Mezőgazdasági Egyetemről érkezett a campusra. Korábban, azaz még májusban már megállapodtak a közös kutatásokról, valamint a hallgatók és az oktatók cseréjéről, most azonban arról is döntés született, hogy közösen indítanának gazdasági szakot.

- Ez azt jelenti, hogy a 3 éves képzés, illetve a két éves mesterképzés alatt kidolgozzuk azt, hogy melyik szemeszterben utaznak ki Kínába a hallgatók. Illetve kínaiak jönnek ide. Ennek a fnanszírozásában megállapodunk, hogy hogyan legyen egy hibrid finanszírozás. És azt követően pedig kettős diplomát kapnak: egy ittenit és egy kínait - mondta a Kaposvári Egyetem rektora, Prof. Dr. Szávai Ferenc.

A több mint 30 ezer hallgatót számláló Hunani Mezőgazdasági Egyetem komoly lehetőséget lát a Kaposvári Egyetemmel való együttműködésben.

null

- Nagyon örülök, hogy itt lehetünk és biztos vagyok abban, hogy sikeres lesz az együttműködés. A két egyetem a képzésben és a közös kutatásokban is érdekelt. Ezen túl pedig két különböző kultúra találkozik. Fontos, hogy ezt is megismerjék a hallgatók - mondta el kérdésünkre a Hunanai Mezőgazdasági Egyetem elnöke, Fu Shaohui.

A két egyetem most dolgozza ki a közös képzés részleteit, azaz harmonizálják az oktatásukat. Első körben 5-10 hallgatót cserélnének, akik fél évet tölétenének el a másik országban. A jövőben ugyanakkor nemcsak a gazdaságtudományi hanem az agárkarral és a kutatások területén is együttműködne a két egyetem.

Címkék: kína, egyetem, gazdaság, kultúra