Testi-és lelki egészség, állattenyésztés, növénytermesztés, egészségtudomány valamint űrhajózás - többek között ezek a témák is várják az érdeklőket a Senior Oktatási Program 8. félévében.

Az eseménysorozat töretlen népszerűségnek örvend, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a regisztrált hallgatók száma megközelíti a 900-at.

A mostani félév tematikáját ide kattintva lehet elolvasni.

137 előadás, 143 meghívott vendég - ez a Senior Oktatási Program elmúlt 7 félévének mérlege. A résztvevők a bölcsészet, a hit-, az agrár-, a társadalom-, a természet-, az orvos- és egészségtudományok, valamint művészetek világába nyerhettek betekintést. A szervezők minden területről országos és nemzetközi hírű szakembereket hívtak a Kaposvári Egyetemre.

Ez a 8. félévben sem lesz másképp, a hallgatók ezúttal is izgalmas témákkal ismerkedhetnek méghozzá neves előadások tolmácsolásában. A 2017/18-as tanév első találkozásán Prof. Dr. Tossenberger János rektorhelyettes köszöntötte a senior hallgatókat. Majd megtartotta előadását Mitől egészséges egy élelmiszer? …avagy hogyan igazodjunk el a reklámok dzsungelében? címmel. Ezt követően Dr. Húth Balázs, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karának tanszékvezetőjét hallhatták a résztvevők. Az előadás témája: Embriók a világ körül – termeljünk tejet és húst trópusi körülmények között is.

A programban egyébként a hat féléven át résztvevők díszoklevelet kapnak, az elmúlt két félév zárásán összesen 208-an vehettek át díszoklevelet. Ők a legkitartóbb hallgatók. A tizedik elvégzett szemeszter végén pedig Senior multidiszciplináris másoddiplomát vehetnek át a résztvevők.

A Programon az a senior hallgató vehet részt, aki a jelentkezés idején betöltötte az 50. életévét. Nem feltétel az előtanulmány, nem szükséges középiskolai, vagy felsőfokú végzettség sem.

Címkék: Senior Program, Egyetem, Kaposvár, kultúra