- Isten hozott benneteket és elkezdődik valami olyan, ami a játék mellett majd szól arról, hogy mentek haza büszkén és elmesélítek édesanyátoknak, édesapátoknak, hogy mit tanultatok - ezekkel a szavakkal várták a kisiskolásokat péntek reggel a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban

A tanítást azonban egy kis ajándék átadó előzte meg. Valamennyi gyermek kapott egy-egy tolltartót Kaposvár önkormányzatától, amelyben mindent megtalálnak, ami a tanulásukat segíti.

A kisdiákok izgalommal várták az első napot.

- Megtanulok olvasni, számolni, írni és olvasni. Nagyon szeretem az iskolát, nagyon izgalmas itt - mesélte stábunknak Szász Lujza.

null

Kaposváron több mint 650 kisgyermek kezdte el az általános iskolai tanulmányait idén. A város fokozott figyelmet fordít iskoláira, az ott tanítókra és a diákokra egyaránt.

- Kaposváron már hagyomány, hogy felszerelt tolltartót adunk ajéndékba. Van, akinek már van, akkor annak lesz kettő, van, akinek nincs ő, már várta, hogy megkapja, de meg kell nézni a gyermekek arcát és örülnek. Örülnek neki mint minden ajándéknak - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

null

Kaposvár általános és középiskoláiban összességében több mint tízezer tanulónak kezdődött el a tanév.

Címkék: elsőosztály, tolltartó, kaposvár, kultúra