Húsz helyszínen tart megyei és fővárosi szakmai tanévnyitó konferenciát az Oktatási Hivatal (OH) augusztus 24. és szeptember 6. között az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Klebelsberg Központ közreműködésével; a konferenciasorozat első állomása Kaposváron lesz - közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.

Közleményükben azt írják: a minisztérium részéről többek között Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár, illetve Sipos Imre miniszteri biztos ad tájékoztatást a köznevelési rendszer fejlesztési irányairól és az új tanév feladatairól, a pedagógusbér-emelés szeptemberben életbe lépő újabb üteméről, az iskolafejlesztésekről, az ingyenes gyermekétkeztetésről és tankönyvellátásról, az államilag támogatott nyelvvizsgáról, valamint más, az oktatást, a gyermekek, szülők és pedagógusok életét érintő előrelépésekről.

A szakmai tanévnyitó konferenciasorozat első állomása Kaposváron lesz, majd Pécsett, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Győrben, Egerben, Budapesten, Szegeden, Szolnokon, Békéscsabán, Miskolcon, Zalaegerszegen, Debrecenben és Salgótarjánban.

Címkék: pedagógus, konferencia, oktatás, kultúra, Kaposvár