A hagyományok szerint az augusztus 20-i rendezvények idén is két helyszínen, a Kossuth téren és a Városligetben lesznek megtartva.

Délelőtt katonai zászlófelvonással, kenyérszenteléssel és szentmisével kezdődik az ünnepély, délután pedig a Malom tónál folytatódik különböző koncertekkel és családi vetélkedőkkel.

A szervezők több ezer látogatót várnak.

- Amikor ilyen jó idő van, akkor mindig nagyon sokan ellátogatnak a Városligetbe. A tűzijátékra több ezer ember várható, és ugye vasárnapról beszélünk és azt gondoljuk, hogy aki a hétvégét a Balatonnál töltötte, az is hazaér az esti programokra és megtisztel minket - válaszolta Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója.

A városnak különlegesen fontos, hogy méltó módon emlékezzenek meg az államalapítás ünnepéről. Emiatt is szeretnék, ha minél több család ellátogatna a rendezvényekre, hiszen a hagyományok megőrzése a feltörekvő generáció feladata is.

- Nagyon szeretnénk, ha a családok eljönnének és együtt ünnepelnénk - tette hozzá Jágerné Katona Zsuzsanna, Kaposvár kulturális referense.

Állami ünnep Kaposváron - Programok - KaposPont

Állami ünnep Kaposváron

A tűzoltóságon már folynak a szokásos karbantartási munkálatok. Az esti tűzijáték előtt és alatt a katasztrófavédők a pirotechnikai eszközök telepítését, a biztonsági távolság betartását és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik. Ezen felül pedig a rendezvények előzetes tervét is kézhez kapják a gyorsabb intézkedés érdekében.

- Folyamatosan készenlétben leszünk, kiemelt figyelmet fordítva a tűzijáték helyszíneinek - mondta Takács Attila, megyei katasztrófavédelmi hatósági osztályvezetője.

A katasztrófavédelem továbbá arra kér mindenkit, hogy mielőtt elindulna az ünnepi rendezvényekre, tájékozódjon az időjárási előrejelzésekről, illetve az érvényben lévő riasztásokról, a rendezvényen pedig minden esetben tartsák be a szervezők és a hatóságok utasításait.

Címkék: augusztus 20., program, ünnep, kaposvár, kultúra