"Őselemünk a víz - Digitális felfedezésekkel a tehetségek kibontakozásáért" címmel tanórán kívüli foglalkozássorozaton vehetett részt nemrégiben a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium 16 tanulója.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Nemzeti Tehetség Program pályázatán elnyert 1,8 millió forintból akvarisztikai és elektronikai eszközökkel felszerelt kísérleti labor készült.


a Munkácsy Mihály Gimnázium felvételeia Munkácsy Mihály Gimnázium felvételeia Munkácsy Mihály Gimnázium felvételeia Munkácsy Mihály Gimnázium felvételeia Munkácsy Mihály Gimnázium felvételeia Munkácsy Mihály Gimnázium felvételeia Munkácsy Mihály Gimnázium felvételeia Munkácsy Mihály Gimnázium felvételeia Munkácsy Mihály Gimnázium felvételei
a Munkácsy Mihály Gimnázium felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az 1000 literes, valamint több kisebb akváriummal, akvagépészeti rendszerekkel és programozhaó elektronikai vezérlőeszközökkel felszerelt labor a fiatalok természettudományok iránti érdeklődését és pályaorientációját szolgálja.

A program részeként a tanulók ellátogattak a Fertő-tóhoz, a Szigetközbe, Sárvárra, valamint a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának kísérleti tanszékeire is.

Az akvalabor eszközei természetesen a program után is a gimnáziumban maradnak, így az érdeklődő munkácsys diákok számára hosszú távon folytatódhat a természettudományokkal való ismerkedés.

Címkék: természettudomány, kísérlet, gimnázium, Munkácsy, középiskola, kultúra