Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva legendás szerelme elevenedett meg a színpadon a 23. Szemesi fesztivál tegnapi nyitóestjén. A színészóriásokat Endrődi Ágnes és Harcsik Róbert alakította, akiknek az elejétől fogva egy nagy kihívás, ám annál nagyobb megtiszteltetés volt a szerep.

A darabban nemcsak a felcsendülő dalok és jelenetek, hanem már a cím is a színészkirály és királynő kapcsolatát idézi.

"A címünk hogy Szerelem pont bolondulásig pont. Ez bármire vonatkozhat. Vonatkozhat az ő tulajdonképpen viharosnak mondható szerelmükre is. Hiszen elképesztően szerették egymást, ez az előadásból maximálisan kiderül, de a másik része ennek a szerelemnek az a szakmájuk iránt érzett elképesztő alázat és tisztelet" - mondta Harcsik Róbert.

A nyitóesten egy különleges zenés-irodalmi pódiumelőadást láthattak az érdeklődők, amelyben Latinovits Zoltánra és Ruttkai Évára emlékeztek.
A nyitóesten egy különleges zenés-irodalmi pódiumelőadást láthattak az érdeklődők, amelyben Latinovits Zoltánra és Ruttkai Évára emlékeztek.

A kulturális programok mellett koncertek, kézműves vásár, gyermekfoglalkozások, utcaszínház és utcabál várja a Balatonszemesre látogatókat.

"Nagyon sok embernek közösségi találkozás egy-egy ilyen koncertre eljönni. Az a line-up, az a zenei kínálat amit mi itt Balatonszemesen megvalósítunk, a legtöbb magyarországi fesztiválon is megtalálható, és az önkormányzat jóvoltából mindezt most ingyenesen, Balatonszemesen is megnézhetik" - mondta a XXIII. Szemes Fesztivál produkciós vezetője, Selmeczi Ágnes.

A vasárnapig tartó rendezvényre több ezer érdeklődőt várnak a szervezők.

Címkék: hrutkai, latinovits, balatonszemes, kultúra