A gyerekeket ebben a nagy melegben inkább bent fektetik le a délutáni csendespihenő idején a Búzavirág utcai bölcsődében. A központ vezetője azt mondta, pont az ilyen hőségben lenne szüksége az intézmények csoportszobáinak egy-egy olyan párologtató rendszerre, ami segítene kellemessé tenni a környezetet. Ez az egyik nagy álmuk. A maguk módján a költségvetésükből és az alapítványi befizetésekből tudnak fejleszteni.

- Négy alapítvány működik hosszú, hosszú évek óta, ami a kollégáknak köszönhető. Az ott befolyt egy százalékot szintén a gyerekekre fordítjuk. Minden egyes pici, apró forrás meg van ragadva arra, hogy ezek a fejlesztő eszközök, a fejlesztéshez szükséges eszközök meglegyenek - mondta a Kaposvár Bölcsődei Központ szakmai vezetője, Csóligné Szlicki Katalin.

111 millió forintot fordít Kaposvár a város öt bölcsődéjének felújítására, fejlesztésére - jelentette be ma Szita Károly, polgármester.
111 millió forintot fordít Kaposvár a város öt bölcsődéjének felújítására, fejlesztésére - jelentette be ma Szita Károly, polgármester.

A fejlesztés és a pénz mindenhol elkél - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere a mai látogatáson. Éppen ezért a Németh István Program keretén belül a több mint 560 millió forintos óvodafelújítási program mellett, most az öt kaposvári bölcsődében összesen 111 millió forintból fejlesztenek.

- Udvari játékokat vásárolunk, a játszó udvarokat hozzuk rendbe ott ahol szükséges, nyílászárókat cserélünk, belső mosdókat újítunk fel, és olyan beltéri játékokat veszünk, ami még nincs. Azért, hogy örüljenek az idejárók - foglalta össze Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

A polgármester hozzátette: az öt kaposvári bölcsődében mintegy 270 gyermeket lát el több mint 60 szakember, akiknek a munkájára büszke lehet a város.

 

Címkék: bölcsőde, megújul, kaposvár, kultúra