A Prof. Szávai Ferenc rektor vezette delegációja Hunan tartomány székhelyén Changsha-ban a Hunan Agráregyetemmel és Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetemmel (CSUFT) írt alá együttműködési megállapodást.

Az élelmiszerbiztonság területén is komoly lehetőségeket rejt a kínai egyetemekkel kötött megállapodás. Ehhez kapcsolódóan a Prof. Szávai Ferenc rektor által vezetett delegáció meglátogatta Hunan Agráregyetem élelmiszerbiztonsági laborját valamint teafermentáló és csomagoló üzemét is, ahol instant termékek készülnek. A 30 ezer hallgatót számláló kínai intézmény komoly lehetőséget lát abban is, hogy a Kaposvári Egyetem részt vegyen a gyógynövénykivonatból készült antibiotikumok sertéstakarmányokban való tesztelésében.

null

A 27 ezer hallgatóval rendelkező Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetemen (CSUFT) pedig egy rizsből készült termékeket (tészták, chipsek) gyártó üzemet is megismerhetett a delegáció. A kínai intézmény élénk érdeklődést mutatott a Gazdaságtudományi Kar mesterképzései iránt, így kérésükre a jövőben egy rövid, legfeljebb féléves portfóliót dolgoznának ki számukra a Kaposvári Egyetemen.

null

A kínai egyetemeken tett látogatáson részt vett még Prof. Tossenberger János az Agrár –és Környezettudományi Kar dékánja, rektorhelyettes. A Gazdaságtudományi Kart pedig Prof. Gál Zoltán tanszékvezető, a Regional & Environmental Economics angol nyelvű oktatási program vezetője képviselte.

Címkék: kína, együttműködés, kaposvári egyetem, kultúra