Lezárult az Országos Tűzmegelőzési Bizottság óvodásoknak és iskolásoknak kiírt alkotói pályázata, amelyre több száz ceruzával, festékkel, zsírkrétával és számítógéppel készült mű érkezett Somogy megyéből.

Idén 569 somogyi alkotást kellett elbírálnia a négyfős bizottságnak. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén Rónai Gábort, a Kaposvári Egyetem művésztanárát, Lang Róbertet, a Somogyi Hírlap fotóriporterét, Őszi Zoltánt, a Rippl-Rónai Múzeum múzeumpedagógus-meseillusztrátort, és Csíkvár Tímeát, a Bábszíntér vezetőjét - aki az óvodapedagógus szemével is nézte a műveket - kérte fel.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A pályázatok központi témája idén is a tűzvédelem volt, de a 6-18 éves korosztály a tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel nevezhetett.

Idén is legszívesebben a szabadkézi grafikákat bocsájtottak közszemlére az általános iskolás nevezők, de az óvodások is igen lelkesnek bizonyultak.

Hogy ki nyerte el a "Legkreatívabb óvoda" és a "Legkreatívabb iskola" címet  - ezzel együtt a tűzoltó bemutatóval egybekötött tűzvédelmi oktatást - és kinek az alkotása jut tovább az országos döntőbe, az a csütörtöki eredményhirdetésen derül ki.

Címkék: pályázat, katasztfavédő, alkotás, rajz, Somogy, kultúra