Az egyik zenei tehetségkutató középdöntősének, Magyary Timótnak a műsorával kezdődött el ma délelőtt a Vadvirág Alapítvány új központjának átadása.

A szervezet munkájával az ép és a sérült gyermekek fejlesztése mellett az egészséges személyiség kialakulását is segíti. Mindezek mellett kiemelt figyelmet fordít a szülőkkel való kommunikációra, kapcsolattartásra is.

"A Vadvirág alapítvány 22 éve színesíti Kaposvár életét, többféle szolgáltatásunk van, gyerekeknek gyógyúszást, vízi foglalkozásokat TB támogatással tudunk nyújtani. Ezen kívül van egy különleges tanuláskönnyítő programunk, amelynek a központját most nyitjuk meg" - mondta a Vadvirág Alapítvány ügyvezetője, Völgyi Rita.

Tágasabb és modernebb környezetben folytathatja a gyermekek fejlesztését a Vadvirág Alapítvány.
Tágasabb és modernebb környezetben folytathatja a gyermekek fejlesztését a Vadvirág Alapítvány.

Az elmúlt évek során egyre népszerűbbé vált ez a tanulást könnyítő program: ma már mintegy 100 kaposvári és környékbeli gyermek vesz részt a fogalkozásokon. A Vadvirág Alapítvány szakmai vezetője a megnyitón arról beszélt: az, hogy kinőtték a régi helyüket azt bizonyítja, hogy a tanulást segítő módszer a gyakorlatban is jól működik.

"Nagyon sok diszfunkció, tanulás teljesítmény probléma mögött a motiváció hiánya áll, és tulajdonképpen nagyon nagyon szeretnénk, hogy a gyerekek egészen kicsi kortól ezt nem vesztenék el, vagy esetleg visszanyerjék" - tette hozzá a Vadvirág Alapítvány szakmai igazgatója, Kárpáti Anikó.

A gyermekek fejlesztése mellett egyéb, családokat támogató programokat is megvalósítanak majd az új központban például a Szülők Akadémiáját. Ennek keretében minden hónapban egy, a szülőket leginkább foglalkoztató téma kerül majd napirendre, amit egy szakértő vendég segítségével dolgoznak majd fel a résztvevők.

Címkék: vadvirág, alapítvány, kultúra, kaposvár